Skip to main content

Gedragsproblemen

Onze vrolijke viervoeters vertonen soms gedrag wat niet past in de verwachtingen of wensen die de eigenaar heeft. Gedrag welke ervoor kan zorgen dat de verstandhouding tussen hond en baas verstoord raakt. Dit kan weer verdere consequenties geven in het gedrag van de hond. Hond en baas versterken elkaar en dat kan helaas ook vaak negatief uitwerken. Bijten of ander ongewenst gedrag kan hiervan het gevolg zijn.

In mijn afstemming met zowel de eigenaar als hond kan ik het gedrag van de hond 'lezen' en vertalen naar wat er gebeurd. Waar de hond last van heeft en hoe dit aan te pakken. Op deze pagina een aantal voorbeelden waarbij mijn contact met de hond(en) inzicht heeft gegeven in hoe de eigenaar het best kan veranderen om uiteindelijk het gedrag van de hond anders te laten worden. In dit samenspel hebben we prachtige resultaten bereikt!

  Recenties

  Onderstaand verzamelen we ervaringsverhalen waar ik heb mogen helpen. Wil je ook je ervaring delen?
  Stuur dan je verhaal eenvoudig in via het online formulier.

  Leonie met Beertje

  Problemen met verlatingsangst en onrust

  Beertje is een Lhasa Apso van 9 jaar. Hij is door mij en zijn moeder grootgebracht.
  Na het verlies van zijn moeder, die op 12 jarige leeftiijd stierf, heb ik veel verdriet, boosheid en angst ervaren. Beertje zelf kreeg verlatingsangst en onrust bij het thuiskomen van mij en ook tijdens het wandelen. Dat uitte Beertje met blaffen, piepen en krabben.

  Tijdens het consult van Niels hebben we begeleiding gekregen en oefeningen waar we mee vooruit konden samen. Je kon meteen al verschil merken tijdens het eerste consult. Nu in verloop van tijd komt er steeds meer rust en is mooi om te zien dat Beertje steeds zelfstandiger en rustiger wordt.

  Leoni en Beertje

  Doret met Jenna, Lewis en Butch

  Problemen met zelfstandigheid en vertrouwen

  Vanmiddag 3 uur privéles gehad met Lewis van Niels Oomen.
  Ook Albert (van hem training gehad met Lewis als pup) sloot aan bij deze zeer leerzame intensieve training/les. Wat heb IK veel geleerd, en in 1 middag is het doel bereikt, omdat ik nú weet hoe te moeten handelen! Het probleem bij Lewis ligt in het feit, dat op korte afstand een hond passeren, hem altijd trickert er naar toe te moeten, mn. naar de reuen gaan. Als hij er is geweest, komt ie uit zichzelf wel terug echter, aan de riem is aan de riem en de baas volgen, ipv zijn kracht inzetten om weg te komen. De methode toepassen die Niels me leerde maakt, dat ik rustig en met vol vertrouwen in mezelf, Lewis op het goede moment uit zijn focus haal én mijn kracht, om hem bij me te houden, ook heb!! Hij verrast me niet meer! Ook met Butch zijn we aan de slag gegaan, en heb ik veel geleerd hoe het beste te handelen, om haar meer zelfstandigheid te leren en het vertrouwen te hebben in mensen ........Butch heeft bij de vorige baas nauwelijks socialisatie met de mens geleerd. Bezoek ontvangen....is bezoek weg blaffen. Niels dankjewel voor zover. Sowieso gaan we binnenkort ons nog verder inzetten op Butch, een verdiepingsslag maken in nog een paar dingen. Je naam zal ik nooit vergeten en zeker ten gehore brengen bij anderen. Groetjes, Jenna, Lewis, Butch en Doret

  Marion met Mickey en Jacky

  Problemen in omgang met paarden en elkaar

  Door de hulp van Niels die ons de handvatten heeft gegeven gaat het steeds beter met de honden. Ze kunnen makkelijker tussen de paarden lopen en zijn veel sneller rustig door onze energie aan te passen zodat die ook op de dieren overgaat.
  Wel zijn we er nog niet, maar door Niels weten we wel hoe wij moeten reageren zodat de honden het veel beter gaan doen.